Marc Houtzager: ‘Er komen nog 40 combinaties’

Marc Houtzager met Sterrehof's Calimero. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Eerder vandaag meldde Frank Schuttert nog dat de Nederlandse springploeg in het jachtspringen de schade beperkt ging houden omdat we nu eenmaal geen typische jacht-paarden bij ons hebben. Toch staat de tweede Oranjeklant Marc Houtzager voorlopig aan de leiding.

“Voor een race-proef zijn we te langzaam”, zegt Marc, “maar dit is een super gebouwd parcours, echt heel clever, met veel mogelijkheden en met opties die anderen niet kunnen pakken en dan kan je tijd winnen.”

Goed op schema

De rit verliep geheel volgens plan. “Alleen naar de laatste had ik er één minder kunnen rijden. Maar ik sprong de voorlaatste iets uit de richting, ik lag al goed op schema en toen wou ik naar de laatste geen risico meer nemen.”

Tevreden

“Met 81 of 82 was ik al wel tevreden geweest, nu blijf ik onder de 80, ik kan niet meer dan tevreden zijn. Ik sta aan de leiding, maar er komen nog 40 combinaties.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.