Twee Grand Prix-zeges in één week voor Margo Timmermans

Margo Timmermans met Catch Me. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de Subtopwedstrijd vandaag in Hulten won Margo Timmermans met flinke voorsprong het gecombineerde Zware Tour-klassement Grand Prix en Intermédiaire II. De amazone reed Catch Me (v. Dreamcatcher) in de Grand Prix naar de score van 68,30%. Het was de tweede zege in één week want woensdag won het duo ook al de Grand Prix op de Subtopwedstrijd in De Mortel.

De score van Margo Timmermans en haar tienjarige Dreamcatcher-zoon kwam woensdag uit op 68,05% en vandaag op 68,30%. Een mooie opsteker voor de amazone die vorige maand op CHIO Aken een minder geslaagde wedstrijd beleefde. “Het was weer een stuk beter en ik ben blij met de verbeteringen”, aldus Timmermans.

Dindi van den Brink volgde op de tweede plaats. Zij werd voor haar Grand Prix-proef met Coolwater (v. Van Gogh) beloond met 65,90%. De GP-combinatie Ashley van Megen – Brons met SB San Diego (v. Sandro Classic) werden derde met de score van 65,5%.

ZZ-Zwaar voor Evers en Van Mook

Judith Evers – Van Loon debuteerde met Effort (v. Adamo M) vorige maand winnend in het ZZ-Zwaar. Vandaag schreef het duo met 62,42% proef 37 op naam en eindigde met 63,07% als tweede in proef 38. Deze proef kwam met 63,14% op naam van Deborah van Mook en de tienjarige ruin Calvin Klein (v. Valeron).

Neville en Funke Kupper winnen junioren

Voor de junioren stonden de landen- en individuele proef op het programma. In deze kleine rubrieken reden de winnaressen Lauren Neville en Vera Funke Kupper beiden één proef waarin ze de enigen waren die een voldoende resultaat behaalden. Neville en de hengst Candelo XIII (v. Selecto VI) maakten na een pauze van een jaar hun rentree bij de junioren. Het duo kreeg te maken met een juryverschil van bijna dertig punten. De gemiddelde score kwam uit op 63,51%, wat ruimschoots voldoende was voor het oranje lint. Funke Kupper won de landenproef. Zij reed de merrie Dance Little Sister, een negenjarige dochter van Winningmood, naar 61,12%.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Peter de Boer wint met Expreszo VZH: ‘We hebben de stijgende lijn te pakken’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.