Marian Navis-Vrogten: ‘Alles moet nog wat meer op z’n plaats vallen’

Op de Subtopwedstrijd maandag in Vorden kwam een kleine groep Subtopruiters aan start. In de Intermediaire I stuurde Marian Navis-Vrogten de Concreto-dochter Zolita naar de eerste plaats met 66,32%. “Het drafgedeelte gaat altijd fijn, maar in de galop liep ik tegen wat storingen aan”, vertelt de amazone.

“In beide series ontstond een telfout. In die om de drie zat er eentje om te twee tussen en bij de andere serie was het net andersom”, lacht Navis-Vrogten. “Zolita is een gave merrie, maar in de ring wordt ze vaak wat heet. Dan kan ik de spanning moeilijk af laten vloeien, dat is voor mij wel lastig.”

Grand Prix-werk

De amazone prijst de kwaliteit van Zolita. “Ze is kwalitatief heel goed, daarnaast wil ze altijd voor je werken. In de proef moet alles nog wat meer op z’n plaats vallen, maar in de training zijn we wel al bezig met het Grand Prix-werk. De eners pakt ze bijvoorbeeld goed op, maar de overgangen tussen piaffe en passage hebben nog wel wat aandacht nodig”, aldus de leerlinge van jurylid Ineke Jansen.

Romy van der Schaft concurrente van zichzelf

In de gecombineerde Intermediaire II/Grand Prix eindigde Romy van der Schaft op de eerste én de tweede plaats. Met Chopin C.I. (v. Dayano) behaalde ze de hoogste score van 67,24%, met Be Painted reed ze 66,32% bij elkaar. Geert Hofland behaalde het derde percentage boven de 60% (64,94%), dat deed hij met Oswin (v. Jazz).

Rijnders wint Prix St. Georges

De hoogste dagscore werd bij elkaar gereden door Caroline Rijnders. Met Baya (v. Tuschinski) behaalde ze 68,03% in de Prix St. Georges. Daarmee bleef ze anderhalve procent voor op Gabrielle Rensink met Edson (v. Winningmood). De top drie werd compleet gemaakt door Chesspoint (v. Westpoint) en amazone Mieke Naberink.

Ribbels vs. Penterman

In de ZZ-Zwaar ging de strijd om de overwinning voornamelijk tussen Judith Ribbels en Esther Penterman. Ribbels trok uiteindelijk aan het langste eind, zij behaalde met Galina (v. Bordeaux) 64,36%, net 0,22% meer dan Penterman en Boyfriend (v. Oscar). Het witte lint ging naar Noortje Radstake met Cathy (v. Sorento).

Jeugdrubrieken

De eerste rubriek, voor de junioren en young riders de landenproef, werd gewonnen door Laura Quint en Edison (v. Johnson). Met 68,09% verwees ze Anna Venema en The Ritz R&B (v. Rohdiamant) naar plaats twee. Venema won wel de individuele proef met 67,76%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.