Marieke en Saskia Schildkamp door naar tweede springronde

De derde dag van het WK voor studenten in Aken stond in het teken van springen. De eerste ronde werd verreden op basis van stijlpunten, met aftrek van strafpunten voor weigeringen, balken of het overschrijden van de toegestane tijd. Nederland kreeg vandaag concurrentie van Estland en Luxemburg. Marieke Schildkamp ging als eerste van start op haar paard en mag door naar de tweede ronde morgen, die overigens op strafpunten wordt verreden. Ook Saskia Schildkamp, die als tweede van start ging, reed een keurig rondje op haar schimmel en verzekerde zich tevens van een plek in de volgende ronde.

Dit was helaas niet het geval voor Milou Anthonisse, die daardoor ook meteen haar kansen op een ‘combined’ medaille verkeken had. Teamchef Martenique Groen: “Ook voor het teamresultaat betekende dit een harde klap voor Nederland, gezien er meerdere landen met het gehele team door waren. Heel jammer, maar helaas is het niet anders. We gaan nu voor het hoogst haalbare aan individuele medailles.”

De halve finale dressuur wordt morgen verreden, waarin Milou Anthonisse aan de start komt voor Nederland. In deze vierde ronde rijdt ze nogmaals tegen de Duitse Charlotte Reborn. Anthonisse versloeg haar al in de tweede ronde, maar Reborn kwam dankzij de zogenaamde ‘lucky loser’-regeling alsnog in de derde ronde terecht. De andere tegenstandster is Katie Nolan uit Ierland, zij behaalde onlangs op het EK eventing voor young riders in Malmö individueel de achtste plaats. Ook staan zaterdag de tweede en derde ronde van het springen op het programma.

Madeleine Brugman, de teamtrainster van Nederland, ziet het allemaal met vertrouwen tegemoet. “Saskia en Marieke rijden over het algemeen erg netjes. Voor Milou voorzie ik ook geen grote problemen, we hebben vandaag de proef geoefend op mijn driesterren eventingpaard en dat ging erg goed.” Brugman heeft Katmandu meegenomen naar Aken om zo voldoende te kunnen trainen voor de eventingwedstrijd van Outdoor Brabant in Breda eind augustus, waar ze in de CIC2* en CIC3* aan de start verschijnt.

Bron: Horses

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.