Ga naar hoofdinhoud

Marlies van Baalen en Ratzinger winnen ‘oefenrondje’ met dik 70%

Marlies van Baalen hier met Ratzinger. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de tweedaagse Subtopwedstrijd in De Mortel is Marlies van Baalen vandaag goed van start gegaan. Met haar kampioen van het afgelopen NK Ratzinger (v. Ricardos) won ze ruimschoots de Grand Prix met 71,05%. "Op het CHIO Rotterdam start ik met Zinidi en om ook Ratzinger in het wedstrijdritme te houden was deze wedstrijd een oefenrondje richting het NK", vertelt Van Baalen na afloop van haar winnende rit.

“Bij het losrijden gaf Ratzinger gelijk een heel goed gevoel; lekker los en fijn bij de les”, steekt Van Baalen van wal. “De proef begon fijn maar we liepen onderweg wel wat foutjes op, dat was heel jammer. Zo struikelde hij in de zigzag in galop vlak voor een wissel en dat onderdeel telt dubbel dus dat heeft wel wat punten gekost. En bij het aanpassageren vanuit de stap hadden we een hakkeltje, dat was zonde. Maar ik ben super blij met het fijne gevoel dat hij me gaf en ook zaten beide juryleden mooi op één lijn.”

Met een score van 67,15% reed Stephanie Peters haar Bernardau (v. Uptown) naar de tweede prijs in de Grand Prix. In deze gecombineerde Zware Tour-rubriek was de derde prijs voor Carolien Reverdink. Zij zadelde Walk Of Fame Chwr (v. Jazz) en werd beloond met 66,25% voor haar optreden in de Inter II. Joyce van Schaick mocht zich met Well Done Sollenburg met een Grand Prix-resultaat van 63,50% als derde opstellen.

Morgen weer

Morgen rijdt Van Baalen weer in De Mortel. Dan start ze Ben Johnson, de volle broer van haar Lichte Tour-kampioen Dion Johnson, in de derde en laatste selectie voor het NK. De amazone debuteerde pas vorige maand in de Subtop met deze tienjarige zoon van Johnson maar wist al meerdere keren boven de 73% te scoren in de Prix St. Georges. “Ik had Ben vandaag ook meegenomen voor een trainingsrondje in de ring. Hij is heel talentvol en wil altijd meewerken. Thuis noemen we hem ons kleine kanon!”, lacht Van Baalen. “Hij moet nog veel ervaring opdoen maar hij leert echt snel.”

Nét geen 70%

In de Lichte Tour behaalde Cindy van Vugt het beste resultaat van bijna 70%. In de gecombineerde rubriek Prix St. Georges en Intermédiaire I reed zij de Goodtimes-zoon Bingo met een Inter I-proef naar de winnende score van 69,93%. Op flinke afstand volgde Jessica Leijser met Chacha Time (v. Painted Black) die 65,99 voor haar Inter I-proef liet noteren. Leijser mocht voor haar PSG-proef met Jazz-telg Darius ook nog de derde prijs in ontvangst nemen (62,89%).

Dubbel voor Ariëns

In het ZZ-Zwaar wist Hanneke Ariëns met Wannahave, een dertienjarige ruin van Kennedy, beide proeven op haar naam te schrijven. In de eerste proef was het duo goed voor een keurige 66,00% en de tweede proef leverde 65,21% op. Remy Bastings reed Damoiseaux in de eerste proef met 65,86% naar het rode lint. In de tweede proef was die plek Rolinke Amoureus die haar Scandic-zoon Zuccarelli naar 63,14% stuurde.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees donderdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.