Marlies van Baalen net naast podium

Marlies van Baalen behaalde in het Poolse Wroclaw met BMC Miciano (v. Medici) een vierde plaats in een voor wereldbekerpunten meetellende Kür op muziek. Ze ontving van de jury 73,125% voor haar optreden. De verschillen in de top waren klein want Marcela Krinke Susmelj uit Zwitserland kwam op één met Smeyers Molberg (v. Michellino) met een score van 73,75%.

Een tweede plaats was er voor de Canadese Pia Fotmuller en Orion (v. Jazz). Katarzyna Milczarek reed met Florencja B (v. Florianus) een thuiswedstrijd in Polen en werd derde met 73.350%

Gelijkwaardig

Opvallend was dat Van Baalen bij het Duitse jurylid Gotthilf Riexinger, die als voorzitter van de jury fungeerde, op de eerste plaats eindigde. “In mijn ogen waren het vier volkomen aan elkaar gelijkwaardige combinaties die in de ring kwamen. Dat blijkt ook uit de uitslag, want alle vier combinaties staan bij minimaal één jurylid op de eerste plaats”, aldus Riexinger.

Marlies van Baalen was ook zeer te spreken over haar prestaties. “Het ging in de Kür, net als in de Grand Prix, gewoon erg fijn. We kunnen de jury een steeds mooier open front tonen. Daardoor kreeg ik voor de passage, de beide pirouettes, de stap en voor de galop achten. We maken nog steeds progressie”, aldus Van Baalen, die ook blij was met de score van 67.644% voor BMC Everything is Possible (v. Ehrentanz I) in de Grand Prix Special. “Dit was ons internationale debuut op Grand Prix niveau en dat is altijd extra spannend. Maar met zo’n score kun je thuiskomen”, aldus Marlies.

Winst in Kür

Zondag werden meer knappe prestaties neergezet door Nederlandse amazones. In de Kür van de Intermediaire I pakte Jessica Leijser met Romek-W (v. Jetset-D) de winst met 74,975%, gevolgd door Janneke van Riet met Ziroco (v. San Remo) die 71,700% behaalde.

Maxime Osse liet bij de young riders van zich horen met Navarro (v. Jester), ze won de Kür met 69,792%.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Horses/ KNHS

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.