Ga naar hoofdinhoud

Matthias Alexander Rath maakt rentree

Matthias Alexander Rath met Totilas
Na een aantal maanden uit de running te zijn geweest vanwege de ziekte van Pfeiffer, maakt Matthias Alexander Rath aanstaande zondag zijn comeback. Met zijn jonge merrie Hope (v. Taktik) verschijnt hij aan de start op een wedstrijd in het Duitse Mainz.

De Duitse ruiter van Totilas is aan de beterende hand en zit sinds twee weken weer in het zadel. Met Totilas hoopt hij aan het einde van dit jaar weer te starten. De  Wereldbekerwedstrijden zijn het doel. Welke de eerste wordt, is nog onbekend.

Van de speculaties over de reden van het afzeggen van de Olympische Spelen wil Rath niets weten. “Er was geen enkele andere reden dan mijn ziekte waardoor ik niet naar Londen kon. Dat ik niet zou durven is totale onzin. Totilas en ik hebben het afgelopen jaar bewezen dat we heel succesvol kunnen zijn. In Hagen haalden we in de Grand-Prix een score van maar liefst 88,075%. Ik had mezelf graag in Londen bewezen, maar we hebben nog genoeg jaren in het verschiet om dat in te halen. ” Rath hoopt er tijdens de Olympische Spelen in 2016 in Rio de Janeiro wel met Totilas bij te zijn.

Bron: Horses/ Welt Online

3 reacties op “Matthias Alexander Rath maakt rentree

  • Karel de Lange

    Volgens mij is Hope een dochter van His Highness uit de merrie Taktik (Rubenstein I x Flaneur). De pedigree van Hope voert, net als veel internationale paarden, veel Arabische genen die een waarborg zijn voor het klassieke evenwichtsmodel.

  • Karel de Lange

    Voor de volledigheid hierbij de pedigree van Hope.

    http://www.sporthorse-data.com/d?i=10769087

  • Meta van Oosten-Nieuwenhuyzen

    Is er nog “hope” op een mooie sportcarrière voor Bretton Woods,hoe zou het met hem gaan ? Die zal bij leven en welzijn de leeftijd van 10 jaar bereikt hebben in 2016.Totilas is dan 16 jaar oud…wie weet kan hij de komende vier jaar zijn vorm van ooit evenaren…of hebben we het dan over “vrees”
    Heel veel succes in de topsport Matthias!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.