Maud Roosendaal zegeviert in Youngster finale Indoor Drachten

Archieffoto Maud Roosendaal, hier met Quint Foto: Melanie Brevink

Indoor Drachten was het eerste internationale optreden van Fancy Roos VDL onder Maud Roosendaal. Het paar had al twee foutloze rubrieken in Drachten gereden en als kers op de taart wonnen ze zojuist de finale van de Youngster Tour. Het was een zwaar bevochten overwinning voor Roosendaal want de eerste vijf op het scorebord zaten op minder dan een seconde van elkaar.

De twintigjarige Maud Roosendaal heeft de merrie van Baltic VDL nog maar net onder het zadel. Eigenaar Pim Mulder had het afgelopen jaar op nationaal niveau al de nodige successen met Fancy Roos behaald. Roosendaal debuteerde in Drachten met succes. “Super gaaf,” vertelde Roosendaal na afloop, “ze liep alle dagen nul!” De amazone loofde de merrie om haar super instelling: “Het was niet moeilijk om echt voor de overwinning te gaan, ze wil altijd naar de overkant!” De eindtijd van 28,38 seconden in de finale was goed voor de zege.

Dochter van Babylotte

In het Twee Fasen-parcours bleven zestien jonge springpaarden dubbel nul. Bart Bles was een van de eerste die een snelle tijd achter zijn naam kreeg. Hij stuurde Waylotte DDH Z (v. Wolisco), het fokprodukt van zijn baas De Havikerwaard, naar een tijd van 28,89 seconden, wat goed bleek voor plaats drie. Bles reed moeder Babylotte al op 1,60m-niveau.

Arias

De Spanjaard Julio Arias kwam met de KWPN’er Edinburgh bij de groep achtjarige paarden in de baan. De afstammeling van Canturano was zeer scherp en snel, maar de tijd van 28,47 seconden was net niet snel genoeg voor de overwinning. Het paar kwam tussen de twee paarden uit de groep zevenjarigen in.

Van der Schans en Houtzager

De top vijf werd volgemaakt door twee snelle achtjarige paarden. Op de vierde plaats kwam Wout-Jan van der Schans met Eloma’s Blue SFN (v. Mr. Blue) die een tijd klokte van 28,95 seconden. Marc Houtzager was een honderdste langzamer met het talent Edinus (v. Padinus).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.