Ga naar hoofdinhoud

McLain Ward: “Kampioenschap met slechtste sport uit mijn loopbaan”

McLain Ward met RothchildFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
"Ik heb nog nooit zoveel toppaarden zien stoppen, crashen of volledig de weg zien kwijtraken, en nog nooit zoveel topruiters zien trekken en duwen om simpelweg in de buurt te komen van een goede afstand", reflecteert de Amerikaanse springruiter McLain Ward op zijn facebook-pagina. De parcoursen van zijn landgenoot Anthony d’Ambrosio hebben veel stof doen opwaaien. 

McLain Ward trok zijn paard terug voor de finalewedstrijd van gisteravond.  De Amerikaan voelt zich – naar eigen zeggen – normaal gesproken niet geroepen in het openbaar commentaar te geven op controversiële onderwerpen, maar spreekt zich nu op zijn facebookpagina openlijk uit over de parcoursbouw in de kleine piste van de Thomas & Mack Arena.

“Het probleem was niet de hoogte of de breedte maar het aanrijden van de hindernissen. De parcoursbouwer was een geweldige ruiter en is altijd een goede parcoursbouwer geweest. Maar net zoals ruiters en trainers moet je af en toe reflecteren op het werk dat je doet, en dat moeten parcoursbouwers ook. Ze moeten een parcours neerzetten dat niet alleen de besten uitdaagt, maar ook bijdraagt aan mooie en faire sport”, aldus Ward. “Zelfs de uiteindelijk kampioen crashte in twee oxers onderweg naar zijn welverdiende overwinning”.

Eerder in het weekend was bondscoach Rob Ehrens ook al niet enthousiast over het parcours in de tweede finalewedstrijd: “In deze kleine bak is het al heel moeilijk aanrijden vanuit de wendingen. Dan is het inkomen van zo’n driesprong, met oxer-oxer als opener en langs de kant gebouwd, helemaal een jokerspel”.

De dressuur-bondscoach van de Amerikanen Robert Dover snapt de frustratie van Ward en heeft een suggestie: “Bij grote kampioenschappen en Nations Cup wedstrijden zouden de parcoursen in de exacte pistes met behulp van computertechnologie vooraf virtueel getoond moeten worden, zodat het FEI Jumping Comité of een andere commissie het kan bekijken en kan goedkeuren”.

Ward besluit zijn betoog met een felicitatie aan de winnaar: “Mijn welgemeende felicitaties aan Steve, een welverdiende kampioen en een groot ruiter en mens”.

Bron: Horses / FB McLain Ward

Eén reactie op “McLain Ward: “Kampioenschap met slechtste sport uit mijn loopbaan”

  • jos wouters

    Ik heb een gedeelte op fei.tv gevolgd triest wat daar gebeurd ,en nog erger wie daar allemaal meedoet ,alleen om dat rotte geld te verdienen.Onze dure paarden naar de klote rijden door zo n parcours,de optie was er als je niet zou starten ,maar je moet wel vanwegede onkosten die al gemaakt zijn,maar kijk je uit het oogpunt veiligheid en eerlijkheid ,dan had het er niks mee te maken:MOTTO WAS KIJK MAAR HOE JE HEELHUIDS AAN DE OVERKANT KUNT KOMEN,TRIEST VAN DEZE PARCOURBOUWER.
    Dierenwelzijn ,en paardvriendelijk was het niks,niet eens om aan te kijken.Dan het harde geluid ,lijkt wel een discotheek.

    Ja en hier maar zeuren als de wedstrijdhal 3 meter te kort is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.