McLain Ward verwelkomt nieuw GP-paard in stallen

McLain Ward hier met HH Azur Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Amerikaanse Olympiade-ruiter McLain Ward heeft een nieuw Grand Prix-paard onder het zadel. Het gaat om de Duits gefokte Callas III (v. Albatros), die door zijn sponsor Double H. Farm is aangekocht.

De vosmerrie was tot voor kort succesvol onder Danielle Torano. Met de Amerikaanse amazone sprong de Albatros-dochter niet onverdienstelijk op het hoogste niveau. Zo werd de combinatie op de wereldbekerkwalificatiewedstrijd in Lexington, afgelopen november, nog zesde.

Henri Stegeman

Hoewel de merrie Duits gefokt is, kwam zij op jonge leeftijd naar Nederland. Op de stamboekkeuring werd zij vervolgens met nette cijfers ingeschreven en ster verklaard. Voordat de merrie de oversteek naar Amerika maakte werd zij enige tijd voor eigenaar Rikkert gereden door Henri Stegeman.

Willem Greve

Willem Greve bemiddelde Callas III naar de Amerikaanse springruiter en handelaar Jimmy Torano, die het paard nu heeft verkocht aan Hunter Harrison, de sponsor van McLain Ward. Greve heeft nog een zesjarige dochter (v. Emilion) van Callas III op stal.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Horseman 

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.