Ga naar hoofdinhoud

Mclain Ward in winning mood

Er komt geen einde aan de rij overwinningen die McLain Ward de afgelopen tijd heeft geboekt. In Rome won hij dit weekend drie rubrieken, waaronder de Grand Prix op zondag, en werd een keer tweede. In eigen land stond de Amerikaan vannacht weer op de hoogste trede van het podium op de Devon Horse Show. Met Tina la Boheme zette Ward de Welcome Stakes op zijn naam, op Rothchild werd hij ook nog eens tweede.

Zes combinaties gingen in de barrage van de Welcome Stakes van start, die overtuigend door McLain Ward op de Calvaro-merrie Tina la Boheme gewonnen werd in 36.73 seconden. Op Rothchild (v. Artos) moest de nummer vier van de wereldranglijst ruim twee seconden op die snelle tijd toegeven (39.18 seconden). Ook Ali Wolff gaf ruim twee seconden toe en werd met Quirie 2 (v. Quadrigus M) derde in 39.51. Molly Ashe kwam nog het dichts in de buurt, zij finishte in 38.97 seconden op de NRPS’er Pjotter van de Zonnehoeve (v. Plato), maar kreeg onderweg een balk. Pjotter begon overigens zijn carrière onder het zadel van McLain Ward.

Laura Chapot nam de vierde plaats voor haar rekening met ISHD Dual Star (v. Quick Star) met acht strafpunten en Andrew Welles werd in de barrage uitgesloten met zijn paard Boo van het Kastanjehof.

Stefanie van den Brinks voormalige toppaard Ace (v. Berlin), die in maart naar Amerika verhuisde, was onder zijn nieuwe amazone Alison Robitaille zevende. Een tijdfout hield het paar buiten de barrage.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Eén reactie op “Mclain Ward in winning mood

  • marcel dufour

    Dat is niet gek want McLain behoort al tot de beste ter wereld sinds hij een jaar of 18 was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.