Van der Meer moet Verwimp voor laten gaan in GP kür op muziek

Jorinde Verwimp en Tiamo. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Jumping Mechelen zal niet een wedstrijd zijn die Patrick van der Meer snel zou gaan vergeten. Hij won maar liefst drie van de vier rubrieken waarin hij aan de start verscheen. Zojuist moest hij in de Grand Prix kür op muziek zijn meerdere erkennen in de Belgische amazone Jorinde Verwimp. 

Verwimp startte in Mechelen met haar toppaard en routinier Tiamo (v. Lester) waarmee ze op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro reed. De KWPN-er werd gefokt door H. van Wijlick uit Tegelen. Het duo maakte een thuisoverwinning door de juryleden bijna unaniem te overtuigen. Dit leverde een percentage op van 76,8%.

Van der Meer

Gisteren boekte Van der Meer zowel in de Lichte Tour als in de Grand Prix een overwinning. Vanmorgen startte hij weer voortvarend met President’s First Apple unaniem de Lichte Tour te winnen.  Met de Rousseau-zoon Zippo werd hij door de jury bij C Jacques van Daele op kop geplaatst, maar moest met een score van 75,135% genoegen nemen met de tweede plaats.

Heijkoop

Voor Heijkoop stond vandaag in het teken van de derde plaats. Met Daula won ze vanmorgen al de derde prijs in de Lichte Tour en voegde nu in de Grand Prix met Badari (v. Gribaldi) een derde plaats toe aan haar palmares.

Top vijf

Met 74.235% volgde Isabel Cool op de vierde plaats met de door P. van der Vleuten uit Sint-Oedenrode gefokte Ferro-zoon Aranco V. Adelinde Cornelissen werd vijfde met Zephyr (v. Jazz) met een percentage van 73,240%.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.