Meggle Champion of Honour voor tweede keer op rij voor Dorothee Schneider

Dorothee Schneider, hier met Showtime. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Dorothee Schneider heeft een succesvol weekend achter de rug in München. De Duitse amazone kwam voor het eerst sinds lange tijd weer in de ring met Showtime FRH. Ze schreef de Grand Prix met bijna 80% op haar naam en in de Special won het duo met ruim 81%. Naast deze knallende comeback kreeg Schneider ook nog eens voor het tweede jaar op rij de Meggle Champion of Honour-prijs uitgereikt.

De Meggle Champion of Honour is een ereprijs, waarbij gekeken wordt naar de omgang met het paard, het losrijden en het rijden van de proef. De prijs werd in 2015 voor het eerst uitgereikt. Deze speciale prijs werd in het leven geroepen door de familie Meggle voor de combinatie, die het meest harmonieus is en met de minst zichtbare hulpen tot een prestatie komt.

Doel

De prijs betekent veel voor de topamazone: “Dit bewijst de duurzaamheid van mijn werk. Het is mijn doel om paarden op een eerlijke manier te trainen en ook alles rond om het paard te organiseren, zodat ze zich op hun gemak voelen bij mij in het werk. Deze prijs onderstreept dat en ik ben zo blij dat ik opnieuw bewezen heb dat ik goed voor de paarden ben. Dat is ook elke dag thuis mijn doel.”

Cheque

Er zijn in het seizoen zes wedstrijden, waar ruiters de ereprijs kunnen krijgen: Hamburg, Münster, Balve, Ising am Chiemsee en Werder. De finale vindt elk jaar plaats in München, waar de overall winnaar bekend wordt gemaakt. De prijs, die Schneider in ontvangst mocht nemen bestond uit een trofee in de vorm van een paardenhoofd en een cheque van 7.000 euro.

Bron: st.Georg

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.