Mendoza nieuwe amazone Horst van de Mispelaere

Jessica Mendoza, hier met Spirit T Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Een ruiterwissel voor de negenjarige Horst van de Mispelaere. De BWP’er wordt voortaan gereden door de Britse Jessica Mendoza.

Horst van de Mispelaere werd in het voorjaar verkocht aan de jonge Zwitserse amazone Morgane Dassio. Daarvoor was de ruin succesvol onder Koen Vereecke. Met de Belgische springruiter werd hij drie jaar geleden vijfde op het Belgisch Kampioenschap in Gesves en achtste op het WK jonge paarden in de troostfinale. Bij de zevenjarigen werd de zoon van Wandor van de Mispelaere tweede op het BK in Lummen in 2014. Later kwamen ze uit op 1,45 m-niveau.

In september won Dassio nog goud op het junioren kampioenschap van Zwitserland. Dassio’s trainer Mendoza maakte vorige week haar debuut met Horst.

Bron: Horseman.be

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.