Koos de Ronde zet concurrenten op verdere achterstand

Op het NK Vierspannen reed vierspanrijder Koos de Ronde vandaag een zeer scherpe marathon en zet daarmee zijn naaste concurrenten nog verder op achterstand. In aanloop naar de Wereldruiterspelen in Tryon toonde de vierspanrijder vandaag op het Riant Equestrian Centre in Beekbergen opnieuw goed in vorm te zijn. Op alle zeven hindernissen klokte hij een top drie tijd wat hem de overwinning opleverde.

Ook na de marathon gaat de Amerikaan Chester Weber nog steeds aan de leiding. Hij ontpopt zich meer en meer tot de marathonconcurrent en werd vandaag vierde. Op de tweede plaats in het algemeen klassement staat de Duitser Christoph Sandmann met nog minder dan een halve strafpunt voorsprong op Koos de Ronde.

Achterstand

Mark Weusthof, de grootste concurrent van De Ronde in dit kampioenschap, verloor kostbare tijd op de laatste hindernis waar hij vast kwam te zitten. Daarmee liep hij een achterstand op tot 19 strafpunten. Hiermee staat hij nog op zilver in het NK-klassement, maar het gat zal lastig te dichten zijn in de vaardigheidsproef van morgen. Edwin van der Graaf staat na vandaag op brons.

Uitslag Marathon Vierspannen

  1. Koos de Ronde – 93,92
  2. Christoph Sandmann (DUI) – 96,46
  3. Glenn Geerts (BEL) – 98,83
  4. Chester Weber (USA) – 100,40
  5. Mark Weusthof – 105,99

Stand NK Vierspannen (na dressuur en marathon)

  1. Koos de Ronde – 138,34
  2. Mark Weusthof – 157,08
  3. Edwin van der Graaf – 165,37

Kijk voor alle uitslagen op: www.caibeekbergen.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.