Ga naar hoofdinhoud

Michael Jung aan de leiding na eerste dressuurdag

Michael Jung, Joachim Jung
Regerend Europees-, wereld- en Olympisch kampioen Michael Jung neemt na de eerste dag van Military Boekelo met een ruime voorsprong de leiding in het tussenklassement. De jury's beoordeelden de foutloze en uiterst fraaie proef die hij reed met Halunke FBW met 78,67%. 

Nog een Duitser haalde de top van het klassement, Dirk Schrade volgt op twee met de in Nederlands bezit zijnde Edino. Hun prestatie was goed voor een score van 72,67%. Een derde plaats in de uitslag na de dressuur is voor Tim Price uit Nieuw Zeeland. Met Wesco scoorde hij 72,27%.

Temidden van het internationale geweld wisten Merel Blom met Umberto DB en Raf Kooremans met Cavalor Chase The Moon zich goed staande te houden. Zij bezetten de zesde en zevende plaats na de helft van de deelnemersveld. Merel Blom reed een vlotte en uiterst ontspannen proef. “Ik ben heel erg tevreden, want Umberto was gedurende de gehele proef erg braaf. De stap en de draf waren volgens mij zelfs uiterst expressief. Aan het galopgedeelte begonnen we goed, maar aan het einde verloren we een beetje de extra flow die we nodig hebben om nog beter te scoren. Met deze voorlopige zesde plek ben ik dik tevreden”, aldus Merel Blom. Ook Raf Kooremans reed een fraaie proef. “Dit was een proef waarmee ik heel erg tevreden ben”, vertelde Kooremans, direct nadat hij de ring had verlaten. “Ik heb voor mijn gevoel in de galop een paar puntjes laten liggen, maar in draf was mijn paard werkelijk briljant”, aldus Kooremans.

Tim Lips staat negentiende met Keyflow en was na zijn rit tevreden. “Ik ben vanmorgen al om zeven uur begonnen te werken en heb hem vanaf dat moment afwisselend gereden en gelongeerd. Ik wilde niet dat Keyflow in de dressuurring zou exploderen, dus moest ik zorgen dat hij eerst voldoende stoom had afgeblazen. De galopponderdelen oogden daardoor iets vlak. Maar liever dit, dan een verprutste proef omdat hij te fris was”, aldus Lips.

Florinoor Hoogland over haar debuut op Boekelo, waar ze voorlopig 38e staat met Captain Henessy: “Ik denk dat het een proef was met hoogte- en dieptepunten.” Jan van Beek werd geconfronteerd met een net te brave Rinus en staat veertigste. “Mijn paard was te braaf en trok er niet echt aan.” Alice Naber-Lozeman had met Peter Parker op een iets betere waardering van de juryleden gehoopt, maar de drievoudig kampioen van Nederland was ook zo reëel om toe te geven dat haar prestatie onder de maat was gebleven. “We hebben samen een paar betere dressuurproeven gereden, maar Peter Parker schrok ineens van zijn eigen schaduw”, aldus Lozeman, die 48e staat. Althea Bleekman leverde met Billy’s Lad ook een tegenvallende prestatie en staat 55e.

Morgen verschijnt vanaf 08.30 uur de andere helft van het deelnemersveld in de dressuurring.

Klik hier voor de uitslagen.
Klik hier voor meer informatie van Equestrian Database over de deelnemende paarden en ruiters.
Klik hier voor de erelijst van Boekelo 1971-2011 van Equestrian Database.
Klik hier voor een overzicht van de voormalige Nederlandse eventingkampioenen.

Bron: Horses / KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.