Ga naar hoofdinhoud

Michael Jung onderweg naar historische vierde titel in Kentucky

Met een geweldige foutloze cross en 0,4 strafpunten aan tijdsoverschrijding gaat Michael Jung met fischerRocana FST (v. Ituango xx) aan de leiding in de Land Rover Kentucky Three-Day Event. Met alleen het springen nog te gaan zet de Duitser hiermee een goede stap richting de vierde achtereenvolgende overwinning met de dertienjarige merrie in de enige Amerikaanse viersterren eventingwedstrijd.

In een fantastische stijl snelde de Duitse meervoudige Olympische en wereldkampioen Michael Jung met fischerrocana door de cross. Slechts één hachelijk moment maakte Jung mee in de watercombinatie waar de merrie wat bleef hangen op de punt in het water. Aan het einde van de cross leverde die storing de 0,4 strafpunten aan tijdsoverschrijding op wat de voorlopige score van Jung op 27.5 bracht.

Burton met twee paarden in top vijf

Na de cross staat Chris Burton met Nobilis 18, de elfjarige Hannoveraan van Nobre xx, op de tweede plaats. De Australiër staat nog op zijn dressuurscore van 27.9, o.4 strafpunten achter Jung. Ook Oliver Townend bleef op zijn dressuurscore staan met Cooley Master Class (v. Ramiro B). Townend klom op van de vijfde naar de derde plaats (28.7). Ook met zijn tweede paard MHS King Joules (v. Ghareeb xx) bleef de Brit binnen de tijd en staat daarmee gelijk met Lynn Symansky en de volbloed Donner (v. Gorky Park xx) op de vierde plaats.

Little zakt naar zesde plek

Marilyn Little die na de dressuur op kop stond met RF Scandalous (v. Carry Gold), liep tegen acht strafpunten op voor de overschreden tijd. De Amerikaanse staat met 32.8 op de zesde plaats.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Eventing Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.