Michael Jung trekt Olympisch kampioen Sam terug

Michael Jung had met La Biosthetique Sam (v. Stan the Man xx) dit weekend zijn zinnen gezet op het winnen van CCI4* Pau, de enige Europese wedstrijd op viersterren-niveau dat de winnaars van Olympisch goud in Rio nog niet eerder op hun naam schreven. De kans daarop is verkeken nu de eventingruiter zijn troef heeft terug moeten trekken voor aanvang van de dressuur. 

Gisteren leek er nog geen vuiltje aan de lucht te zijn en schreef Jung op zijn Facebook-pagina nog over de vetcheck die zijn Stan the Man xx-nakomeling met glans doorliep.

Gevoel

Vandaag stapte de ruiter op de ruin om los te rijden voor zijn dressuurproef, maar Sam voelde in stap direct anders aan dan gebruikelijk. De draf bevestigde dit gevoel nog meer waarop Jung besloot zijn paard terug te trekken. Op dit moment onderzoekt een dierenarts de 17-jarige ruin om te achterhalen wat er exact aan de hand is.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/St-Georg 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.