Michael Jung wint kampioenschap voor beroepsruiters

Op het CIC3* in het Duitse Marbach won Michael Jung voor de zesde keer het kampioenschap voor beroepsruiters. Met zijn paard Lennox 364 (v. Sunlight xx) ging de Olympisch- en wereldkampioen van start tot finish aan de leiding. Julia Mestern werd op ruim acht punten tweede met Grand Prix IWEST (v.  Grafenstolz).

Michael Jung bracht de negenjarige Hannoveraan Lennox voor het eerst in een 3*-wedstrijd aan de start. Hij wil zich met het paard kwalificeren voor het EK in Strzegom. Met de zoon van de volbloed Sunlight uit een Heraldik xx-moeder kwam Jung in de dressuur al op kop. In de cross liep het paar tegen enkele tijdfouten aan en bij het afsluitende springparcours viel een balk.

Met 50.20 punten won Michael Jung de wedstrijd en het kampioenschap voor Julia Mestern met de tienjarige Grand Prix. Mestern stond na de dressuur al tweede en kreeg net als Jung tijdfouten in de cross en een balk in het springen wat haar eindstand op 58.60 bracht.

De Zwitser Felix Vogg werd met Onfire (v. Hand in Glove) derde in het kampioenschap.

Klik hier voor alle uitslagen van Marbach.

Bron St.Georg

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.