Micky Schelstraete voorlopig derde in individuele proef

Micky Schelstraete hier met Elin's Noncisdador - Foto: Melanie Brevink

Na de eerste helft van de individuele proef op het Europees kampioenschap in Bishop Burton heeft Micky Schelstraete met Elin’s Noncisdador de voorlopige derde plaats bemachtigd met 73,622%. Op de eerste plaats staat Moritz Treffinger, die in de landenproef ook al onverslaanbaar bleek. De Duitser kwam wederom met ruim 77% de ring uit.

Hoewel de proef van Treffinger nog niet volledig foutloos verliep, compenseerde hij dat met zeer sterk uitgevoerde oefeningen. Zo kreeg hij bijvoorbeeld negens voor de eenvoudige galopwissel en de overgangen tussen de verzamelde en uitgestrekte draf. Op de tweede plaats volgt de Deense Sophia Winther Andersen, zij behaalde 73,649%.

IJzersterke proef

Met minimaal verschil mist Schelstraete de derde plaats te bemachtigen. Ze behaalde een hele reeks aan achten en haar proef kende geen zwakke punten. Wel liep ze tegen een verschil in waardering aan. Waar het Britse jurylid Isobel Wessels haar proef waardeerde met zelfs 75%, bleef haar collega Maja Stukelj hangen op 71,892%.

Tweede groep

Op zaterdag gaat de tweede groep in de individuele proef van start. Dan verschijnen ook Schelstraete’s landgenotes Kiki Romney, Thessa Gilbers en Fleur Prinsen in de ring.

Uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.