Voor minder dan anderhalf miljoen wordt Zenith niet verkocht

Jeroen Dubbeldam met Zenith. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Er werd gehoopt op een bedrag van 2,5 miljoen euro op de SFN-veiling van voor het toppaard van Jeroen Dubbeldam Zenith SFN, maar toen er niet meer geboden werd dan 800.000 euro kocht het Sportpaardenfonds Nederland de Rash R-zoon terug. Het paradepaard van het fonds moet nu minimaal anderhalf miljoen euro opleveren, anders wordt hij volgens Emile Hendrix niet verkocht.

Hendrix, die één van de investeerders in het SFN is, was vorige week op de Holger Hetzel-veiling in Goch en vertelde daar dat de wereld- en Europees kampioen niet voor minder dan anderhalf miljoen euro verkocht zal worden: “Dan zouden alle kosten voor aankoop, onderhoud, dierenarts en hoefsmid  niet gedekt zijn.” Zenith heeft geen gezondheidsproblemen voegde Hendrix nog toe en Dubbeldam is volgens de 61-jarige voormalige Europees kampioen met het team zeker wel blij dat de ruin niet verkocht is.

Lees ook:

SFN gaat Zenith onderhands verkopen
Porter had voorlaatste bod op Zenith

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Ludwigs Pferdewelten

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.