Minikus en Zephyr op snelheid niet te kloppen

Todd Minikus en Zephyr Foto: Sportfot

Todd Minikus en zijn nieuwe troef Zephyr waren gisteravond opnieuw snel op het Winter Equestrian Festival in Wellington. Vorig weekend won het paar al twee 1,45m-rubrieken direct op tijd en nu werd er opnieuw een overwinning aan toegevoegd. Minikus bleef Kristen Vanderveen en Yuri Mansur ruim een halve seconde voor.

De Britse parcoursbouwer Robert Ellis, hij bouwde ook op de Spelen van Londen, zag negentien combinaties foutloos rondgaan. Todd Minikus kon voor zijn rit met de Zephyr vrijwel geen andere ruiters zien rijden omdat hij andere paarden aan het springen was. Toch wist hij enkele wendingen net iets kleiner te draaien en trok de zege in 57,52 seconden naar zich toe.

Na de twee overwinningen van vorige week had Minikus de Landor S-zoon rust gegeven en gaf hem alleen donderdag een trainingsrondje. Zo kon de KWPN’er fris aan het tweede weekend in Wellington beginnen. Minikus heeft het paard te leen en het WEF in Wellington is het eerste concours voor het paar. Zephyr liep eerst onder het zadel van de Australiër Matt Williams.

Minikus’ landgenote Kristen Vanderveen kaapte de tweede prijs net voor de neus van Yuri Mansur weg. Vanderveen reed Faustino de Tili (v. Berlin) in 58,12 seconden over de finish. Mansur was op Cula Lou V (v. Chacco-Blue) maar zes honderdste langzamer. Laura Kraut leverde een goede prestatie met haar nieuwe paard Con Touch S (v. Con Cento). Ze werd met de elfjarige merrie, die eerst door Hendrik Dowe werd gereden, vijfde achter Keean White met Hera van de Kouterhoeve (v. Dawson van de Padenborre).

2*-1,45m

In de 2*-1,45m-rubriek ging de winst naar Darragh Kenny met Bolero 111 (v. Chatman). Als laatste in de proef zette hij de winnende tijd van 36,38 seconden op de klokken. Luis Larrazabal finishte als tweede op de KWPN’er G and C Close Up (v. Eurocommerce Washington) met een tijd van 37,16 seconden. Brett Burlington sprong Glenn Knoesters voormalige paard Bluf (v. Ukato) naar de der tijd, 38,28 seconden.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.