Mirelle van Kemenade’s Vivaldo overleden

Mirelle van Kemenade won met Decor Vivaldo nipt van zichzelf met Decor Dreamcatcher Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vivaldo, de bij het KWPN goedgekeurde zoon van Polansky van Mirelle van Kemenade, is overleden. Dat maakte de amazone vanmorgen op facebook bekend. Vivaldo is vijftien jaar geworden.

Op haar facebooksite schreef Van Kemenade: “RIP Lieve Decor Vivaldo, 15 jaar mocht je maar worden. Na een strijd tegen een ziekte die niet te overwinnen was, hebben we je in moeten laten slapen. Zo onwerkelijk nog dat dat je er niet meer bent. We hebben samen zoveel meegemaakt.”

Carrière

Als driejarige werd Vivaldo voor het KWPN goedgekeurd, maar in 2013 moest hij vanwege een lieszakbreuk gecastreerd worden. Na de operatie, waarvan hij goed opknapte kon Van Kemenade zich verder concentreren op de sportcarrière van Vivaldo.

Het duo kwam samen uit tot op het hoogste niveau van de internationale dressuursport. Het laatste internationale optreden van Van Kemenade en Vivaldo was afgelopen mei in Hagen. Daar eindigden ze op de achtste plaats in de Troost-Grand Prix.

Als jong paard eindigde Vivaldo twee keer in de finale van het WK in Verden en werd hij tweede in de Pavo Cup.

 

Bron: FB

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.