Monique Peutz over goud: ‘Boven verwachting!’

Het Nederlandse Children-team eiste vandaag de gouden medaille op in de landenwedstrijd. Bondscoach Monique Peutz is enthousiast over prestaties van haar vier teamleden, die respectievelijk op de eerste, derde, vijfde en zesde plaats eindigden. “Geweldig. Boven verwachting”, reageerde Peutz.

“Echt geweldig. Ik ben helemaal verbaasd. Ik was eigenlijk niet bezig met punten en medailles. Eerst maar eens zien en hopen mijn jonge kinderen zo goed mogelijk de ring in te krijgen, dat ze zo geconcentreerd en zo goed mogelijk konden rijden. Ze hebben alle vier hartstikke goed gereden. Ik ben echt apetrots”, besluit de trainster.

Huiswerk goed gedaan

Over het optreden van Sanne Buijs, die de Tuschinski-zoon Happy Feet naar het winnende percentage stuurde, vertelt Peutz het volgende: “Sanne steeg echt boven zichzelf uit in de landenwedstrijd. Ze is er pas het kortst bij in deze groep en we moesten met haar nog een internationale start plannen om hier het EK te kunnen rijden. Ze heeft haar huiswerk zo goed gedaan na het trainingskamp!”

Verstandig gereden

Giel van Bedaf, die als derde eindigde met de OO Seven-zoon Bond’s Painting begon gisteren wat minder in de inloopproef. “Zijn paard Bond’s Painting was toen een beetje druk.Vandaag bleef hij heel verstandig en goed rijden”, aldus Peutz.

Dubbel gevoel

Een zesde plaats was er weggelegd voor Sanne van der Pols en de Don Schufro-nazaat Excellentie. “Excellentie changeerde in de galop en we kregen wat foutjes. Dat kan je in zo’n korte proef niet goed maken. We hebben goud met het team, maar het is wel met een dubbel gevoel nu ik morgen de finale niet kan rijden”, vertelde de amazone teleurgesteld.

Bron: KNHS

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.