Monsterscore voor KWPN-hengst Everdale bij Zware Tour debuut Update

Charlotte Fry met Everdale. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Charlotte Fry maakte vandaag met de KWPN-hengst Everdale (Lord Leatherdale x  Negro) een fantastisch debuut in de Zware Tour. Op de Subtopwedstrijd in de Mortel werd de Intermédiaire II-proef van de combinatie beloond met de monsterscore van 77,43%.

“Dit was absoluut onze beste proef ooit!”, reageert Charlotte Fry dolgelukkig. “Het Grand Prix werk gaat hem zó makkelijk af. Everdale speelt echt met de verzameling, de piaffe en passage.” Op het protocol verscheen een hele rits 8,5-en en negens: voor de eerste piaffe, de drafappyementen, de uitgestrekte galop, de serie om de twee en de laatste passage.

Overstap

De 22-jarige stalamazone van Gertjan en Anne van Olst reed Everdale tot voor kort nog in de Lichte Tour en had weinig tijd nodig voor de overstap de Zware Tour. “We zijn een jaar geleden in de training rustig begonnen met het Grand Prix-werk en konden dat combineren met wedstrijden in de Lichte Tour. De laatste maand hebben de training van de Grand Prix oefeningen opgevoerd”, legt Fry uit die zich met de hengst nu gaat richten op de Grand Prix U25.

Grand Prix U25

Voor de Grand Prix U25 beschikt Fry ook over de tienjarige ruin Dark Legend (Zucchero x Tango). “Super fijn om twee paarden te hebben voor dit niveau. We gaan kijken hoe ver we dit jaar kunnen komen.”

Glamourdale en George Clooney

Naast Everdale maakte Fry met twee jonge hengsten een geslaagd debuut. In de Prix St. Georges reed ze de zevenjarige KWPN-hengst Glamourdale (Lord Leatherdale x Negro) met 68,01% naar de zesde plaats. De even oude Duits gefokte en KWPN gekeurde George Clooney (De Niro x Wolkentanz I) eindigde met 66,91% als achtste. “George liep een heel fijn drafgedeelte maar in de galop waren de pirouettes en wissels nog een beetje groen. Van Glamourdale was de draftour fantastisch. Dat ging echt heel gemakkelijk. Hij heeft van nature een hele grote galop en daarin liepen we nu nog een aantal fouten op”, aldus Fry die wil proberen om met deze zevenjarigen een Brits ticket voor het WK in Ermelo te bemachtigen.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Video: 72,88% voor GP-debuut Emmelie Scholtens en Desperado
Franka Loos scoort met jonge hengsten: ‘Het lijkt aardig gelukt’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.