Daniel Bluman gaat voor Israël rijden

De van oorsprong Colombiaanse ruiter Daniel Bluman, die Wellington in Florida als zijn thuis ziet, zal voortaan niet meer voor Colombia in de internationale springring in actie komen. Recente ontwikkelingen in de Colombiaanse hippische federatie waren voor de tweevoudig Olympiade-ruiter reden om over te stappen. Bluman had via zijn Israelische moeder een dubbele nationaliteit en zal nu onder de Israelische vlag gaan rijden.

Bluman heeft sinds zijn internationale debuut aardig bijgedragen aan de Colombiaanse successen in de springwereld. De 26-jarige springruiter kwam twee uit op de WEG, twee keer op de Pan Am-Games en reed twee keer op de Olympische Spelen, waarbij hij zijn debuut in Londen afsloot met een individuele plek in de top twintig.

Overstap

Bluman is sinds 2011 de hoogst geplaatste Colombiaanse ruiter op de FEI-ranglijst en droeg ook bij aan teamsuccessen van het land. De steun, die hij en zijn collega-springruiters van de Colombiaanse federatie kreeg, heeft ervoor gezorgd dat het land ook internationaal op de kaart kwam te staan in de hippische wereld. Nu er recentelijk grote veranderingen plaatsvonden in het bestuur van de Colombiaanse federatie en Bluman trouwde met de voor Israel rijdende April Epstein, kwam alles samen en heeft hij de beslissing genomen om voor Israel te gaan rijden.

Europese kampioenschappen

Bluman kijkt, nu hij voor Israel rijdt, uit naar deelname op de Europese Kampioenschappen. De Colombiaan heeft op dit moment meerdere internationaal springende paarden tot zijn beschikking. Met Sancha LS (v. Chin Chin), waarmee hij in Londen aan de Spelen meedeed, verwacht Bluman in 2017 een comeback te maken. Verder heeft de ruiter sinds kort Ladriano Z (v. Lawito), die eerst door zijn neef Ilan gereden werd, onder het zadel. Zijn Rio-partner, de erkende KWPN-hengst Apardi (v. Corland), is momenteel Blumans toppaard.

Bron: Noelle Floyd

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.