Ga naar hoofdinhoud

Nations Cup dressuur dit weekend in Odense

Juliette Ramel met Buriel. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De eerste Europese Nations Cup-wedstrijd van dit jaar wordt komend weekend verreden in het Deense Odense. Voor Nederland komt geen team aan de start, die rijden hun eerste landenwedstrijd een week later in Compiègne. In Denemarken is Nederland wel goed vertegenwoordigd door de jeugd, van pony's tot en met Grand Prix U25.

In de Nations Cup neemt gastland Denemarken het op tegen Finland, Duitsland, Groot-Brittannië, Zweden en de Verenigde Staten. Routinier Richard Davison maakt deel uit van het Britse team met zijn eigen fokproduct Bubblingh, een zoon van Lingh uit zijn voormalige topmerrie Ballaseyr Royale. De in Nederland gevestigde Juliette Ramel zit met haar talentvolle KWPN-ruin Buriel K.H. (v. Osmium) in het Zweedse team.

In de Grand Prix U25 komt met Chaneequa Dam, Danielle Houtvast, Jill Huijbregts, Stephanie Kooijman, Anne Meulendijks, Denise Nekeman en Maxime van der Vlist een groot aantal Nederlandse amazones van start. Voor deze leeftijdscategorie staat volgende maand in Duitsland het eerste Europese kampioenschap U25 op de kalender, en deze wedstrijd in Odense geldt samen met CDI Roosendaal als observatie.

Het landenteam bij de pony’s bestaat uit Zoe Kuintjes, Marten Luiten en Kim Noordijk.

Diana van de Bovenkamp, Esmee Donkers en Lisanne Zoutendijk strijden in het landenteam bij de junioren.

Klik hier voor het programma.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.