Ga naar hoofdinhoud

Nederlanders net buiten top vijf in 1,50m-rubriek Lanaken

De twee beste Nederlandse ruiters in de laatste rubriek van de dag in Lanaken eindigden zojuist net buiten de top 5. De zege in deze driesterren rubriek over 1,50m was voor de Noorse Amalie Hegre. Zij werd gevolgd door de Duitser Sven Fehnl op de tweede en de Braziliaan Pedro Veniss op de derde plek.

Kevin Beerse was met Heldia goed voor het beste Nederlandse resultaat. De dochter van Quadrillo kwam foutloos aan de finish met Beerse, maar was met 62,79 seconden te langzaam voor een plekje in de top 5. Bruggink en Charmeur volgden achter Beerse op de zevende plek. De schimmelruin van Cristallo was met 63,23 seconden op de klok bijna een halve seconde langzamer aan de finish.

Klein verschil

De strijd om de zege werd met een klein verschil in het voordeel van Hegre beslist. De Noorse amazone zadelde de vijftienjarige Remedy voor deze rubriek en liet de merrie van Ladiesdream in 58,81 seconden over de eindstreep galopperen. Fehnl volgde op de voet met de Holsteinerhengst Lacox, die vorig jaar internationaal in de ring verscheen met Michel Hendrix. De Duitse ruiter liet de Landos-zoon in 58,90 seconden finishen. Veniss had op zijn beurt bijna een halve seconde meer nodig en passeerde de eindstreep met Cheindira (v. Chagall van de Burggrave) in 59,24 seconden.

Belgen

De rest van de top 5 werd compleet gemaakt door de thuisrijdende Gilles Thomas en Karel Cox. Thomas zadelde Conaro voor deze proef en liet de dochter van Con Capitol in 61,41 seconden finshen. Cox was een fractie langzamer met Flinstone Van‘T Eigenlo en liet de ruin van For Pleasure in 61,4 seconden finishen.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.