Ga naar hoofdinhoud

Nederlanders op podium bij Zangersheide

Gert Jan Bruggink, hier met Connelly 2 Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het driesterrentournooi in Lanaken leverde ook vandaag weer podiumplaatsen op voor Nederlandse springruiters. Gert Jan Bruggink reed in de 1,50m rubriek met barrage naar de derde plaats met Casparo 26 (v. Calato). De ruiter finishte foutloos in 40,66 seconden. Siebe Kramer werd eerder op de dag al tweede in het 1,45.

In het 1,50m was de winst voor De Belg Christophe Vanderhasselt, die Identity Vitseroel (v. Air Jordan Z) gezadeld had. Hij kwam binnen in 38,13 seconden. De tweede plaats was voor de Duitse topruiter Felix Hassman, die met Sig Captain America (v. Captain Fire) in 38,73 finishte.

Naast Bruggink waren meer Nederlanders foutloos in deze barrage: Gerben Morsink werd vijfde met Rapidash (v. Chaqui), Jur Vrieling nam de zevende plaats in met Davall (v. Zavall VDL) en Kim Emmen werd achtste met Delvaux (v. Chacco Blue).

Siebe Kramer tweede in 1,45m

Eerder vandaag was er al Nederlands succes in het 1.45 m waar Siebe Kramer zijn KWPN-ruin Europa naar het zilver reed. De Kannan-zoon kwam in 64,34 seconden over de finish van het parcours direct op tijd. Kramer moest alleen thuisruiter Koen Vereecke voor laten gaan. Deze won de wedstrijd met Igor van de Wittemoere (v. Cooper Vd Heffinck) in 63,31 seconden. De derde plaats in deze rubriek was voor de Duitser Jens Wasrauschek met Classic 48 (v. Acolino 4).

Klik hier voor de volledige uitslag van het  1,45 m
Klik hier voor de volledige uitslag van het  1,50 m

 

Bron: Paardenkrant – Horses.nl