Ga naar hoofdinhoud

Nederlanders succesvol in Valkenswaard

Archieffoto Siebe Kramer. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op het internationale concours op het terrein van Jan Tops hebben een paar Nederlandse ruiters verschillende prijzen in de wacht gesleept. Vincent Voorn reed de Tyson-zoon Ginger Ale in de rubriek voor zevenjarige springpaarden naar de derde positie. Hij hoefde alleen Jaime Gabarron Jimenez en Laura Kraut voor zich te dulden. 

In het twee fasen-parcours over 1,35 meter klokte Voorn in de beslissende ronde 33,37 seconden, daarmee was hij twee seconden langzamer dan de Spaanse winnaar en zijn Indoctro-zoon Mago de Quijas.

Kramer aan kop in 1,40 m

Voor Vincent Voorn was er ook prijs in de CSI2* 1,40 meter. Met Ellavar X (v. Calvaro Z) bleef hij beide fasen foutloos en een tijd van 33,39 leverde hem uiteindelijk de zesde positie op. Daarvoor moest hij onder meer zijn hoofd buigen voor landgenoot Siebe Kramer, die met de Mr. Blue-dochter Evermeta de overwinning opeiste door te finishen in 31,63.

Tweede plaats voor Plegt en vijfjarige Isanne

In de rubriek voor de vijfjarigen legde Nadieh Plegt beslag op de tweede plaats. Ze zadelde de Dakar VDL-dochter Isanne en bleef een kleine anderhalve seconde achter op Braden James en de eveneens KWPN-gefokte I Am Special CB (v. I’m Special de Muze). Marwin van den Nieuwenhuijzen viel ook in de prijzen, hij eindigde op plaats tien met Ikigai (v. Elvis ter Putte) – in 2016  nog de winnaar van de VSN-Trofee.

Dubbel prijs Van Nieuwenhuijzen

Voor Van den Nieuwenhuijzen was er ook succes in de CSI1* kwalificatie voor de Grote Prijs. Daar klokte de ruiter met de Harley VDL-zoon Fabulous 31,79 seconden in de tweede fase en mocht zich als vijfde opstellen. Kevin Gielen was de snelste met Umbrella Brimbelles (v. Kannan) en nam de eerste prijs in ontvangst.

Klik hier voor alle resultaten.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.