Ga naar hoofdinhoud

Nederlands feestje in Biarritz

Jeanine Nieuwenhuis met Hexagon's Baldacci
Jeanine Nieuwenhuis met Hexagon's Baldacci, foto uit archief
De Nederlandse dressuurruiters gaven afgelopen weekend een duidelijk visitekaartje af op het CDI 3* in het Franse Biarritz en keerden overladen met prijzen huiswaarts.

Joyce Lenaerts maakte haar internationale debuut met Show Boy en won ijzersterk twee van de drie proeven in de Lichte Tour. De overwinning in de Kür ging nipt aan haar voorbij naar de Belgische Dominique Mohimont. Ook Remy Bastings eindigde in alle proeven in de top drie met Zecchino.

Veronique van der Panne maakt de laatste tijd enorm veel progressie door. Met Rhyfedd Spike (v. Veenstra’s Promise) was ze onverslaanbaar bij de pony’s en won ze drie keer met scores boven de 71%. Ook Guusje van Heeswijk plaatste zich steeds in de top met haar beide pony’s.

Van der Panne won met Hexagon’s Whatever  ook nog de landenproef bij de junioren. De andere twee proeven bij junioren kwamen op naam van Marjan Hooge en Fulltime (v. Fidermark).

Jeanine Nieuwenhuis was onverslaanbaar bij de Young Riders met Hexagon’s Baldacci en noteerde daarnaast nog eens twee keer boven de 65% in de U-25 met Truemanda.

Bekijk hier alle uitslagen.

Lees woensdag alles over de wedstrijd in Biarritz in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.