Nederlands vierspanteam wint landenwedstrijd Breda

Het Nederlandse vierspanteam heeft met overmacht de landenwedstrijd van het CAIO Breda gewonnen. Met een fraaie tweede plaats was IJsbrand Chardon de beste Nederlander in de individuele eindstrijd. De winst ging hier naar de in Nederland gevestigde Australiër Boyd Exell. 

Nederland werd in Breda vertegenwoordigd door de menners die twee weken geleden goud wonnen op het Europees kampioenschap in Gothenburg. IJsbrand Chardon, in Zweden ook goed voor individueel goud, begon met een vijfde plaats in de dressuur. Via een winnende marathon klom hij op naar plaats twee. In de afsluitende vaardigheid bleef hij foutloos waarmee hij zijn tweede positie veilig stelde. Koos de Ronde stond na dressuur en marathon op de vierde positie. Door een foutloos vaardigheidsparcours wist hij de Duitser Christoph Sandmann te passeren in het klassement en knap als derde te eindigen. Theo Timmerman begon met een derde plaats in de dressuur als beste Nederlander. In de marathon moest hij echter terrein prijsgeven en ook de vaardigheid verliep niet vlekkeloos waardoor hij uiteindelijk op plaats acht kwam.

Bram Chardon naar knappe zesde plaats

Bram Chardon, een van de individueel startende Nederlanders, klom na een tiende plaats in de dressuur met een solide marathon en vaardigheid naar een knappe zesde plaats in het individuele klassement. De overige Nederlandse menners eindigde buiten de top tien.

‘Het was pittig, maar voor mij liep het lekker’

Jeroen Houterman tekende in Breda voor het ontwerp van de marathon. Marathon winnaar IJsbrand Chardon was enthousiast over het werk van Houterman. “Het was pittig, maar voor mij liep het lekker. Zo’n marathon als deze is echt kicken! Jeroen Houterman heeft ons echt uitgedaagd. Ik hoorde ook dat mijn collega’s onder de indruk waren. Ik heb geen hele grote risico’s genomen, maar gewoon vlot door gereden en dat ging lekker. “

Uitslag Landenwedstrijd CAIO Breda:
1. Nederland, 312.02
2. Frankrijk, 352.66
3. Duitsland, 353.50

Individuele wedstrijd:
1. Boyd Exell (Aus), 148.48
2. IJsbrand Chardon (Den Hoorn ZH), 152.55
3. Koos de Ronde (Zwartewaal), 162.78
6. Bram Chardon (Den Hoorn ZH), 174.56
8. Theo Timmerman (Varsseveld), 179.48

Alle uitslagen zijn te vinden op www.hoefnet.nl

Bron: KNHS

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.