Nederlandse Escoffier snelste in Gothenburg

Escoffier (v. Lord Z) Foto: Dutch Sporthorse Sales

Werner Muff gaf zojuist zijn concurrenten ruimschoots het nakijken in 5* rubriek met joker met de in Nederland geboren en getogen Lord Z-zoon Escoffier. Het duo finishte met de volledige 65 punten in 44,19 seconden. Dit was ruim twee seconden sneller dan Max Kühner met Electric Touch (v. Untouchable Z).

In 2014 werd de inmiddels negenjarige Lord Z-zoon verkocht tijdens de Dutch Sporthorse Sale. Op dat moment was de toen vijfjarige Escoffier geselecteerd voor het NK jonge springpaarden. De moeder van Escoffier, Wunderfull Vera, is de volle zus van het 1,60 meter-paard en goedgekeurde hengst Van Gogh.

Nog meer KWPN

Ook de vierde prijs kwam toe aan een KWPN-er. Lorenzo de Luca was Michael Jung net 0,01 seconde te snel af. Jung finishte in met fischerDaily Impressed (v. Cartani) in 46,94 seconden. De tienjarige schimmel werd gefokt door K. Schreuder-Nieuwveld uit Bergambacht. De moeder van Daily Impressed, Impression (v. Elcaro), sprong zelf op 1,60 meterniveau. Daarnaast bracht ze ook nog de 1,40 meter paarden Be Impressed en Captivation.

Smolders

Ook voor Harrie Smolders was er een prijs in deze rubriek. Hij werd achtste met de negenjarige Monaco (v. Cassini II) achter Geir Gulliksen met Arakorn (v. Cantos). Ook deze ruin werd geboren in Nederland. Als fokker van deze dertienjarige staat te boek C. van Dijk uit Oudewater.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.