Nederlandse successen op openingsdag CSI2* Opglabbeek

Op de openingsdag van het CSI2* in Sentower Park in België werd er goed gesprongen door de Nederlanders. Anouk de Ruijter won de rubriek voor vijf- en zesjarige paarden met Fiorie (v. Zacharov). Bij de zevenjarigen was Rogier Linssen tweede op Jolie Fleur (v. Contact van de Heffinck). En er was ook een tweede plaats voor Monique van den Broek met Bernardo van de Helle (v. Darco) in de tweede groep van de 1,30m-rubriek.

De openingsdag in Opglabbeek stond in het teken van de jonge springpaarden. Anouk de Ruijter heeft al behoorlijk wat overwinningen met Fiorie op haar naam staan. In Sentower Park was De Ruijter weer de beste met de Zacharov-merrie, hoewel het verschil met de nummer twee slechts 1 honderdste was. De Italiaanse ruiter Giovanni Consorti nam de tweede plaats voor zijn rekening met de KWPN-merrie Fimca (v. Eldorado van de Zeshoek). Derde werd Rachel Steffen met Erasmus van ter Hilst (v. Ugano Sitte).

Zevenjarigen

Bij de zevenjarigen won Mark Bluman met de Ier CSF Mr Kroon (v. Kroongraaf). Rogier Linssen en de merrie Jolie Fleur (v. Contact van de Heffinck) moesten hun hoofden buigen voor Blumans snelle tijd, ze kwamen anderhalve seconde te kort. De Tsjechische Emma Augier de Moussac werd derde met Jules Verne DB (v. Flamenco de Semilly).

Monique van den Broek

De dag werd afgesloten met twee groepen op 1,30m-niveau. In de tweede groep reed Monique van den Broek de Darco-zoon Bernardo van de Helle naar een mooie tweede plaats achter de Britse Chloe Aston. Van den Broek moest een kleine twee tiende van een seconde toegeven op Aston en Holsteinse merrie Cecilia (v. Coronado). Op de derde plaats kwam voor België Guy Jannsens met de KWPN’er Evert (v. Amadeus).

Julien Denaeyer

De andere 1,30m-proef kwam op naam van Julien Denaeyer met Domitilla di San Patrignano (v. Canturo). Ook hier was het een spannend gevecht tussen de koplopers. De Griek Aggelos Touloupis werd met Coco Chanell 15 (v. Cellestial) op vier honderdste tweede.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.