Nederlandse topruiters hebben zware kluif aan GP Neumünster

Gerco Schröder met Glock's Zaranza. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Nederland was goed vertegenwoordigd in de Grote Prijs van Neumünster. De Grote Prijs was een zware opgave voor de ruiters. Slechts twee van de 39 starts wisten ongeschonden de finishlijn te behalen. Voor Nederland werd het beste resultaat neer gezet door Gerco Schröder met Glock’s Zaranza (v. Karandasj).

Alleen Christopher Kläsener en Harm Lahde legden het basisparcours over 1,55 meter op drie sterren rubriek zonder fouten af. In de barrage kreeg Lahde met Oak Grove’s Heartfelt (v. Heartbreaker) toch nog een springfout en moest genoegen nemen met de tweede plaats. Kläsener was dus de enige die dubbel foutloos reed. Hij zadelde voor deze Grote Prijs de pas negenjarige Cassandra 340 (v. Clearway).

Nederlanders

Gerco Schröder, Arne van Heel en Michel Hendrix kregen in het basisparcours allemaal één balk. Schröder legde met Glock’s Zaranza het snelst het basisparcours af van deze drie heren. Deze combinatie werd achtste. Van Heel was 0,7 seconden langzamer dan Schröder met Cenbalou (v. Centadel) en werd negende. Ook Hendrix wis nog net onder de zestig seconden te rijden en werd elfde met Baileys (v. Indoctro).

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.