Negen combinaties in ‘High Performance’-eventingkader Nieuw-Zeeland

Mark Todd aan het werk tijdens de cross. Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl

Net als bij de Amerikanen en Australiërs hebben de Nieuw-Zeelandse eventingruiters geen continentale kampioenschappen, zoals de Europese kampioenschappen, het komende jaar. De hippische bond in Nieuw-Zeeland heeft wel de nieuwe combinaties in het hoogste eventingkader bekend gemaakt, waarmee ze gaan bouwen richting de wereldkampioenschappen in 2018.

Sir Mark Todd is een van de steunpilaren van het High Performance-kader. Daarnaast maken Tim en Jonelle Price, Blyth Tait, Clarke Johnstone en Caroline Powell deel uit van het kader.

Mark Todd heeft onder meer NZB Campino, waarmee hij brons won op de Spelen in Londen en Leonidas die hij in Rio naar de zevende plaats stuurde, tot zijn beschikking.

Rio-gangers

Jonelle Price zat in het Nieuw-Zeelandse team op de Spelen in Rio met Faerie Dianimo en daarnaast heeft ze het 4*-paard Classic Moet. Tim Price was in Rio met Ringwood Sky Boy en zit nu weer in het hoogste kader.

Reserve in Rio

Blyth Tait was op de Spelen in Rio de reserve combinatie met Bear Necessity V. Clarke Johnstone was voor zijn land de hoogst geplaatste ruiter in Rio met Balmoral Sensation. Caroline Powell is in het kader met Onwards and Upwards waarmee ze het afgelopen jaar achtste in Burghley werd.

Klik hier voor de kaders in Nieuw-Zeeland.

Bron Grandprix-replay.com/Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.