Eerste en tweede plek voor Van der Vleuten in Roosendaal

Maikel van der Vleuten. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De hoofdrubriek van de donderdagavond in Roosendaal had zo’n grote deelnemerslijst dat er in twee groepen werd gereden. Maikel van der Vleuten en Dana Blue waren net niet snel genoeg om de zege in de eerste groep van de rubriek over 1,40m op te eisen, maar in groep 2 pakte hij in het zadel van Exit Of Ice Z de winst wel. 

Groep 1

Van der Vleuten stuurde de dochter van Mr. Blue foutloos rond in 59,75 seconden en dat was drie tienden langzamer dan Louise Saywell, die eerste werd in dit parcours over 1,40m. Saywell had de tienjarige Cordalis gezadeld en stuurde de zoon van Casado in 59,43 seconden rond. Daarmee eiste de Britse de zege op. De derde plaats was voor de Duitser Jasper Kools met Chatto. Kools was met 61,46 seconden op de klok een stuk langzamer met zijn Chacco Blue-ruin dan Van der Vleuten, maar wel snel genoeg om Joy Lammers naar een plek naast het podium te verwijzen.

Top zeven

Lammers kwam in actie met Zomerfee van de Broekkant en voerde met haar vierde plek een lijst met vier Nederlanders aan. Ze stuurde de Oklund-dochter in 61,81 seconden rond en werd gevolgd door Yves Houtackers met Beau Beau (v. Untouchable) in 62,22 seconden. Daana volgde Jarno van Erp met de Tygo-zoon Bon Giorno GO met 62,65 seconden op de klok en Leopold van Asten sloot de rij met VDL Groep Beauty (v. For Pleasure) met 63,05 seconden op de zevende plek.

Groep 2

Van der Vleuten was in de tweede groep oppermachtig met de nakomeling van Emilion. Het duo was zowat twee seconden sneller dan Toshiki Masui en Taloubetdarco K Z uit Japan. Masui was op zijn beurt ook bijna een halve seconde sneller met Zangersheide-merrie van Taloubet K dan Matas Petratis, die derde werd met Soli Deo Glorija (v. Gluosnis xx). Het duo uit Litouwen klokte af op 61,64 seconden, Masui op 61,24 seconden en Van der Vleuten stuurde Exit of Ice Z in 59,43 seconden over de streep.

Opnieuw vier Nederlanders

Net als in groep 1 waren de plaatsen vier tot en met zeven voor Nederlandse combinaties. Bianca Schoenmakers en Dha Dha HDH (v. Douglas) eindigden op de vierde plek. Zij werden gevolgd door Rogier Linssen met Dzsingisz Kan (v. Grandino) op plek vijf. Michel Hendrix en Alaska (v. Asca Z) werden zesde en Remco Been sloot met Lumen Ulady (v. Guidam) de rij af met de zevende plek.

Klik hier voor alle uitslagen in Groep 1
Klik hier voor alle uitslagen in Groep 2

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.