Nick Skelton derde in verkiezing Britse ‘Sports Personality’ van het jaar

Nick Skelton met Big Star. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Top tennisser en de nummer een van de wereld Andy Murray ging gisteravond met de titel ‘Sports Personality of the Year’ naar huis. Op het gala in Birmingham waar de Britse sportprijzen werden uitgereikt, moest Olympisch kampioen Nick Skelton genoegen nemen met de derde plaats. Paralympiër Sophie Christiansen eindigde op de vijfde plaats.

Met 247.419 stemmen won Andy Murray voor de derde keer de titel. Achter de triatleet Alistair Brownlee werd Nick Skelton derde met ruim 109 duizend stemmen.

Laatste kans op goud

Nick Skelton reageerde op het gala op zijn derde plaats: “Ik moest zeker lang wachten, ik kom al aardig aan het einde van mijn carrière. Gelukkig ging alles goed. Bovendien als je een paard hebt als Big Star, wordt het je een stuk makkelijker gemaakt.”

Ruim veertig jaar komt Skelton uit voor zijn land. “Het was mijn laatste mogelijkheid om goud te winnen,” aldus Skelton.

Vier paardensporters

Tot nu toe hebben vier mensen uit de paardensport de Britse sportprijs gewonnen: jockey AP McCoy in 2010, Zara Phillips (2006), Prinses Anne (1971) en David Broome (1960). In 2014 werd Charlotte Dujardin vierde in de verkiezing.

Bron Horse and Hound/Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
2 reacties op Nick Skelton derde in verkiezing Britse ‘Sports Personality’ van het jaar
  1. 1

    Heeft Anky dus gewoon groot gelijk.

  2. 2

    Idioot dat een tweevoudig Olympisch kampioene als Charlotte Dujardin nog niet eens de short-list heeft gehaald … Laten we gewoon alle winnaars in een seizoen eren zonder daar een overall-winnaar uit naar voren te halen, doe je iedereen gewoon recht.