Nick Skelton geeft top jockeys springles

De Olympisch kampioen Nick Skelton heeft twee van de Britse beste jockeys en Olympische wielrenster Victoria Pendleton springlessen gegeven in voorbereiding op de liefdadigheidswedstrijd op de London Olympia Horse Show over twee weken.

In de Markel Champions Challenge op de Olympia Horse Show nemen de National Hunt jockeys het op tegen de de springruiters. De opbrengsten van de wedstrijd gaan naar een fonds voor geblesseerde jockeys. Nick Skeltons zoon Harry is een succesvolle Hunt jockey en zijn andere zoon Dan is een van de toon aangevende volbloedtrainers. Geen moeilijke beslissing van hem om enkele jockeys springles te geven.

Zijn lesklanten waren Tony (A.P.) McCoy, Frankie Dettori en de voormalige wielrenster Victoria Pendleton. McCoy is een van de grootste jockeys in de National Hunt geschiedenis. Hij won meer dan 4000 races waaronder de Grand National. Twintig jaar aan een was hij de kampioens jockey in Groot Brittannië.

Frankie Dettori is een van de beste vlakke baan jockeys. In 2015 won hij de Derby en de Arc de Triomphe met Golden Horn. Pendleton zette haar fiets aan de kant na het winnen van twee gouden medailles. Ze ging zich toeleggen op een andere snelheidssport, de steeple chase. Als amateur jockey won ze onlangs een race tijdens de Cheltenham Festival.

Kijk hier naar de training.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Grandprix-replay

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.