Nick Skelton genomineerd voor Laureus Sport Award

Nick Skelton met Big Star. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na het behalen van zijn gouden individuele medaille op de Spelen van Rio, rijgt Nick Skelton de ene nominatie na de andere voor de meest prestigieuze sportprijzen aan een. Ook op de lijst met nominaties voor een Lauries Sport Award, de Oscars onder de sportprijzen, prijkt Skeltons naam. De ruiter is genomineerd in de categorie ‘Comeback of the Year 2016’.

De loopbaan van de nu 59-jarige ruiter leek in 2001 ten einde te komen na een zware val, waarbij Skelton zijn nek brak.De prognose leek niet goed en het leek erop dat de ruiter nooit meer in het zadel kon plaats nemen. Maar, de Brit vocht zich terug en bewees het tegendeel.

Comeback

Met Big Star (v. Quick Star) won de ruiter in 2012 teamgoud op de Spelen van Londen. Een jaar later pakte het duo de zege in de Grote Prijs van Aken, toen het alsnog mis ging. De hengst blesseerde zich en verscheen in de jaren daarna van tijd tot tijd op concours, maar kampte regelmatig met lichte blessures. Begin 2016 leek het tij zich te keren. De combinatie werkte aan een comeback, presteerde steeds constanter en kwam weer terug in vorm. De ultieme bekroning op het werk werd bezegeld met het goud in Rio.

Concurrentie

Voor de vakjury van de Laureus Award genoeg redenen om Skelton te nomineren voor deze prestigieuze prijs. De ruiter neemt het in zijn categorie onder andere op tegen de meest succesvolle atleet op de Olympische Spelen aller tijden, Michael Phelps. Op 14 februari 2017 worden in Monaco de Award-winnaars bekend gemaakt.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/St-Georg

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.