Nick Skelton waarschuwt voor overvragen van jonge springpaarden

Na de tegenvallende prestaties van het Engelse team springen in de landenwedstrijd FEI Nations Cup in Dublin, rijst de vraag waarom het vaker mis gaat met Engeland. Volgens springruiter Nick Skelton is het overvragen van jonge paarden misschien wel de reden waarom het verkeerd gaat.

“We hebben veel goede jonge ruiters, die goed leren rijden. Ze leren hoe ze hun paarden goed moeten trainen, en meest belangrijk, hoe ze hun paarden goed kunnen houden op het hoogste niveau.” En daar zit ‘m nu net de kneep, volgens Skelton. “We hebben veel goede jonge paarden in ons land maar ze worden zo vaak de vernieling in gereden voordat ze op hun maximaal haalbare niveau zijn.”

Het hoge prijzengeld is natuurlijk aanlokkelijk, beaamt hij. “Maar de paarden mogen niet opgebrand zijn als ze nog jong zijn.” Hij zegt Big Star nooit overvraagd te hebben om maar te kunnen winnen op wedstrijden.

De gesprekken over het indelen van hoogte- en leeftijdsklassen in de springsport is volgens Nick Skelton aan te bevelen. “Laten we de koe bij de horens vatten en de plannen gaan uitvoeren.”

Lees ook artikel op Horses.nl

Bron: Horse & Hound

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
2 reacties op Nick Skelton waarschuwt voor overvragen van jonge springpaarden
  1. 1

    Daar heeft Nick groot gelijk in en het beste zou zijn om de 4-jarige competitie geheel af te schaffen aangezien dat eigenlijk nog veel te jong is om dat soort parcoursen te springen voor die paarden.

  2. 2

    En de voorbereidingen voor de hengstenkeuringen dan met 2 jaar.

    Er is wel een groot verschil Nick heeft genoeg paarden om te rijden ,als je er 3-4 hebt is dat verhaal vaak anders dan moeten ze vaak mee