Ga naar hoofdinhoud

Nick Wagman wint met KWPN’er Don John in Grand Prix debuut

In Del Mar debuteerde Nick Wagman met de Johnson-zoon Don John in de Grand Prix. De ruiter uit Californië wist meteen te winnen en voegde daar ook de zege in de Special aan toe. Ook met zijn Lichte Tour-paard Ferano was Wagman succesvol. De zoon van Scandic won de Prix St.Georges en werd in de Inter I tweede.

Nick Wagman kocht in 2013 Don John als vijfjarige bij Stal D’hoore. Na een aantal internationale Lichte Tour starts in 2015 en 2016 bracht Wagman de zoon van Johnson pas afgelopen december weer uit in een nationale Grand Prix wedstrijd. Vorige week debuteerde het paar in de 3* Grand Prix van Del Mar en die werd afgesloten met een zege met 67.739%. Vervolgens werd ook de Special gewonnen met 67.213%. Beide keren werd Charlotte Jorst met Akeem Foldager verslagen.

Uit lijn Candy Boy

Don John is gefokt door P.A.J. Rops uit Breda en is een halfbroer van Glock’s Casper (v. Westpoint) die door Hans Peter Minderhoud werd uitgebracht. Het paard stamt rechtstreeks uit de lijn van de KWPN-hengst Candy Boy (v. Lucky Boy xx).

Scandic-zoon Ferano

Ook met zijn KWPN’er Ferano is Nick Wagman succesvol onderweg. De achtjarige Scandic uit een Gelderse moeder van Parcival heeft inmiddels vier LT-overwinningen uit zes starts achter zijn naam staan sinds zijn internationale debuut begin dit jaar.

Bron Dressage-news/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.