Nicole Werner: ‘We bieden iedereen de kans te reageren’ Exclusief

Foto Yvonne Termeer

Met het vertrek van Marieke van der Putten bij het Glock Horse Performance Center in Oosterbeek, komt haar functie als stalamazone vrij. Terwijl in de paardenwereld dit soort functies veelal op de achtergrond worden ingevuld, kiest het management van de stal bewust voor een andere strategie door een vacature open te stellen. “Wij willen iedereen de kans bieden te reageren op deze functie”, verklaart Nicole Werner de werkwijze. 

 “Eergisteren hebben we met Marieke om de tafel gezeten en heeft ze kenbaar gemaakt graag een nieuwe stap in haar carrière te maken. Het is leuk om te zien dat iemand zich zo heeft doorontwikkeld. Daar kunnen wij niet anders dan achterstaan”, zegt de trainster.

Goed gevoel

Werner onderstreept dat ze Van der Putten zal missen, maar kijkt ook vooruit. “Het is voor ons ook een leuke stap om weer met een nieuw persoon verder te gaan en het traject dat Marieke heeft doorlopen opnieuw mee te maken. We beginnen hier met een goed gevoel aan.”

Positief verrassen

Een geschikte vervanger heeft Werner nog niet op het oog. Ze blijkt zich daar ook nog niet mee bezig te hebben gehouden. “We houden er niet van om ruiters bij andere stallen weg te trekken en het openstellen van de vacature biedt iedereen de kans te reageren. Dat kunnen bekende ruiters zijn, maar misschien reageren er ook wel een aantal waar ik nog nooit van heb gehoord, maar ons positief verrassen. Heel eerlijk gezegd had ik ook nog nooit van Marieke gehoord toen ze hier begon en moet je kijken hoe bekend ze nu is.”

Mailbox ontploft

Dat de vacature inmiddels door paardenminnend Nederland is opgepikt is Werner niet ontgaan. “Ik keek net even op mijn telefoon naar mijn mail en inmiddels is mijn inbox al ontploft met allemaal reacties, super leuk. We hebben de komende tijd wat te doen”, lacht Werner.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.