Niels Bruynseels onaantastbaar in Grote Prijs Basel Update

Niels Bruynseels en Gancia de Muze Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met een gelikte tweede manche stuurde Niels Bruynseels de elfjarige BWP-merrie Gancia de Muze (v. Malito de Reve) naar de snelste tijd in de Grote Prijs van Basel. Met Ornellaia (v. For Pleasure) met John Whitaker in het zadel en Lintea Tequila (v. Campbell) met Edwina Tops-Alexander in het zadel op plaats twee en drie, werd de slotrubriek gedomineerd door merries.

De beste vijftien combinaties uit de eerste manche over 1,60 meter kwamen gingen in de tweede manche de strijd opnieuw met elkaar aan. Hans-Dieter Dreher ging als tweede van start en klokte een zeer snelle tijd van 41,96 seconden, maar nam vier strafpunten uit de eerste manche mee, waardoor hij met Cool and Easy (v. Contender) uiteindelijk genoegen moest nemen met plaats acht.

Acht sprongen

De Australische amazone Edwina Tops-Alexander was de eerste die met nul strafpunten over de finish kwam. Ze stuurde de Campbell-dochter Lintea Tequila snel door het parcours en koos ervoor om acht sprongen te rijden van hindernis één naar twee. Met 42,18 seconden op de teller werd haar rit beloond met de bronzen positie.

Veel risico

Bruynseels stuurde zijn merrie niet lang daarna de ring in en wist wat hem te doen stond. Hij liet niks aan het toeval over en ging met zeer veel vaart door het parcours. Hij na risico en had op de stijlsprong wat geluk; de balk werd aangetikt en rolde wat heen en weer in de lepels, maar bleef uiteindelijk toch liggen. De Belg stuurde zijn merrie na 41,19 seconden de finish over en was daarmee zo goed als verzekerd van een podiumplaats.

Ornellaia

De Brit John Whitaker reed een snelle ronde met zijn voordelig galopperende Ornellaia. Holsteiner-merrie liet geen steken vallen en bezorgde haar ruiter een tijd van 42,16 seconden, waarmee hij zich tussen Bruynseels en Tops-Alexander wist te nestelen.

Van der Vleuten zesde

Maikel van der Vleuten kwam met de Stolzenberg-zoon Salomon ook terug voor de tweede manche. De ruiter stuurde de elfjarige Hannoveraan rustig door het parcours, waarna hij de finish foutloos passeerde in 46,21 seconden. Dat leverde hem de zesde plaats op.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.