Ga naar hoofdinhoud

Niels Bulthuis naar Edwin Smits: ‘Het begon een beetje als een dolletje’

Niels Bulthuis met Blue Silver. Foto: Equitext
Niels Bulthuis heeft de stal van zijn ouders thuis in Dieteren tijdelijk omgeruild met de accommodatie van Edwin Smits in Zwitserland. "We waren samen op de driester in Eindhoven en het begon een beetje als een dolletje, maar Edwin Smits bood me serieus aan dat ik best wel een paar maanden bij hem mocht komen rijden", aldus de jonge ruiter. 

“Ik was nu klaar met mijn opleiding en ik hoef pas aan het einde van de zomer weer naar school, dus ik ben voor een paar maanden stage naar Zwitserland vertrokken. Zo kan ik ook op een andere stal een beetje ervaring opdoen.”

Eigen paard

Bulthuis heeft voor zijn avontuur in Zwitserland één eigen paard meegenomen, Blue Silver. De schimmelruin heeft een tijdje vakantie gehad, na een druk seizoen vorig jaar. Het laatste optreden van het paar was in Kronenberg afgelopen winter waar ze heel verdienstelijk vijfde werden in de GP-kwalificatie. “Ik wilde al eerder weer beginnen, maar ik had het druk en had nog andere paarden, die ook mee gingen doen op GP-niveau. Ik ben nu van plan om hem weer op te bouwen voor een comeback in de ring.”

Wedstrijden

Naast zijn eigen paard gaat de zeventienjarige ruiter een paar paarden rijden voor Smits, die inmiddels tot Zwitser genaturaliseerd is. Naast het thuis werken en trainen is het ook de planning om te gaan starten deze zomer.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.