Ga naar hoofdinhoud

Niels Tacken en fokker Pierre Strijbos trots op Chenna Z

Niels Tacken met Chenna Z. Foto: Franck Papelard.
“Soms is Chenna degene die het gas erop zet en als ze iets rustiger is dan kan ik haar een beetje aanjagen”, lacht Niels Tacken, de winnaar van de GP-kwalificatie in Kronenberg. “Vandaag was het een combinatie van beiden”. In de 1.40m proef stuurde de Limburger Chenna Z (v. Chablis I Z)  0.23 seconden vlugger rond dan de concurrentie.

Bij het afzadelen is komt de fokker van Chenna Z de Meterikse ruiter feliciteren. Pierre Strijbos uit Castenray is maar wat fier op de elfjarige merrie. “ Toen Chenna geboren werd dacht ik nog: ‘dat is een mooi bloedbeestje, dat vergt een goede ruiter die de rust bewaard’. Die heb ik in Niels gevonden. Hij rijdt ook meer paarden die ik gefokt heb voor me. Hij geeft de paarden de tijd en gaat er netjes mee om, dat is heel voornaam”.

Retour

De combinatie won eerder al een proef in Kronenberg. Onder Tacken snelde de heethoofdige merrie in de lente van 2017 naar een GP-zege. “In 2017 hebben we veel mooie overwinningen behaald. Begin dit jaar ging het met Chenna iets minder, maar ik geloof dat ze weer goed op haar retour is”. Daarmee is ook de fokker in zijn nopjes. “Chenna’s moeder hebben we wegens een blessure noodgedwongen uit de sport gehaald en als fokmerrie ingezet. Nu zijn we met de uitkomst daarvan ook heel tevreden, maar voorlopig zie ik Chenna graag nog rondspringen”.

Teun Vestjens

Achter Tacken tekende met 0.23 seconden meer op de teller Giampiero Garofalo uit Italië op voor de reserve-winst met KWPN’er Emo (v. Vleut). Een tweede plaats was er in de tweede 1.40m proef van de dag ook voor Teun Vestjens. De Sevenumse ruiter deed met Fiwalda (v. Amadeus) een knappe poging om de tijd van Belg Patrick Jonkmans en I Bay van het Langwater (v. Wiensender) te verbeteren, maar bleef op ruim een seconde afstand steken.

Voor alle uitslagen, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.