Nieuw GP-paard voor Christian Ahlmann

Christian Ahlmann vormde met Petronella Andersson het winnende team. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

De twaalfjarige BWP-merrie Funke van ’t Heike zal voortaan worden gereden door Christian Ahlmann. De Duitse nummer twee van de FEI-ranglijst neemt de teugels van de Action Breaker-dochter over van Darragh Kenny, die de merrie halverwege vorig jaar onder het zadel kreeg.

Met de Ierse ruiter behaalde Funke van ’t Heike vorig jaar meerdere overwinningen in 1,45m- en 1,50m-rubrieken. De meest recente zeges waren die in Londen in december vorig jaar. De merrie won toen twee vijfsterren 1,45m-rubrieken met de Ierse ruiter.

Broer

Funke heeft een volle broer, die een jaar jonger is. Deze hengst kwam in 2014 internationaal op 1,40m-niveau uit met de Italiaan Emanuele Gaudiano. Funke zelf kwam ook uit onder de Italiaanse vlag voordat ze vorig jaar bij Kenny onder het zadel kwam. Met Giulia Martinengo Marquet kwam de merrie tot halverwege 2016 uit op het hoogste niveau.

Funke komt, net als Epleaser van ’t Heike – een andere topper uit de stallen van Ahlmann – uit de fokkerij van Karel Boonen.

Bron: Equnews

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.