Nieuw GP-paard voor Edwina Tops-Alexander

Edwina Tops, hier met Ego van Orti Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Edwina Tops-Alexander heeft een nieuw Grand Prix-paard tot haar beschikking gekregen. De tienjarige Sirius du Granit werd tot nog toe uitgebracht op het hoogste niveau door Thibault Pomares, die nu de teugels van de zoon van Orlando overgeeft aan de Australische amazone.

Onder de Fransman Pomares werd de Selle Francais-hengst onlangs gekroond tot winnaar van de Grand National du Mans. Verder kwam het duo het afgelopen jaar op verschillende twee- en driesterren evenementen aan de start tot op het hoogste niveau.

Tweede nieuwe GP-paard

Vorige maand kreeg de Australische amazone ook al de Grand Prix-merrie California (v. l’Esprit) onder het zadel en Sirius is hiermee in korte tijd het tweede paard voor het hoogste niveau voor de echtgenote van Jan Tops. De komende weken zal de amazone even tijd nemen om de hengst te leren kennen.

Bron: Infojumping-actucheval

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.