Nieuwe Pavo Cup-proeven online

Ivoli E en Simone Both

De Centrale Keuring in Geesteren (Overijssel) heeft over drie weken de eerste Pavo Cup voorselectie in huis. Na een evaluatie met diverse ruiters en juryleden zijn er enkele aanpassingen gedaan aan de ‘Pavo-proeven’ die dit jaar worden verreden. De nieuwe proeven zijn vandaag online gekomen op de KWPN-site.

Met de aanpassingen is geprobeerd om de proeven vloeiender te laten verlopen, waarbij toch de kwaliteit van de paarden kan worden getoetst. Ook komt dit de harmonie ten goede.

Drafgedeelte aangepast

Voor zowel de vier- als vijfjarigen is in de voorselectieproef het drafgedeelte aangepast. Eerst worden de combinaties gevraagd verschillende drafonderdelen te tonen voordat de overgang naar stap wordt gevraagd. Hierdoor krijgen de combinaties meer tijd om in het ritme te komen. Ook zijn er enkele aanpassingen gedaan in de galoponderdelen.

De proeven van de zesjarigen hebben geen inhoudelijke wijzigingen.

Bekijk hier de proeven.

Bron KWPN

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.