Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe proeven en grade-indeling voor paradressuur

Het podium in Grade II. Foto: Liz Greg/FEI
Eind november zijn de reglementswijzigingen van de FEI goedgekeurd op de General Assembly in Tokyo. De FEI heeft besloten om de grade-indeling voor de paradressuur aan te passen en daarnaast zijn de proeven volledig herzien. De wijzigingen gaan in per 1 januari 2017. 

Voor de nationale para-dressuurwedstrijden volgt de KNHS op sporttechnisch gebied de FEI-regels. Dat betekent dat ook nationaal deze wijzigingen ingaan per 1 januari 2017.

Nieuwe grade-indeling

De FEI heeft besloten om de grade-indeling aan te passen. Dit was IA, IB, II, III en IV en dit wordt per 1 januari 2017 I, II, III, IV en V. Ruiters die geclassificeerd zijn in een grade van het aangepast sporten, starten per 1 januari in hun nieuwe grade. De FEI heeft alleen de naam van de grade aangepast, dus ruiters gaan één op één over in hun nieuwe grade.

Per 1 januari 2017 gelden de volgende grades:
Grade I (voorheen IA)
Grade II (voorheen IB)
Grade III (voorheen II)
Grade IV (voorheen III)
Grade V (voorheen IV)

Nieuwe dressuurproeven

De FEI heeft de gradeproeven van de para-dressuur volledig herzien. Deze gaan in per 1 januari 2017. De proeven bevatten een aantal nieuwe onderdelen, daarnaast zijn er nieuwe verplichte onderdelen in de küren op muziek. Verder zijn de strafpunten bij een vergissing in de proef herzien. Met ingang van het nieuwe reglement zal, net zoals op de internationale wedstrijden wordt gehanteerd, de eerste vergissing in de proef 0,5 % aftrekpunten van de totale score opleveren, de tweede vergissing 1% en de derde vergissing betekent uitsluiting.

De KNHS streeft ernaar om de vertalingen van de proeven eind december te publiceren.

Klik hier voor de nieuwe proeven.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.